Toramon ruutirata

Toramon ampumaradan hallintoa hoitaa Toramon yhteistyösopimuksella perustettu Toramon edustajisto, jossa on mukana Toramon kuusi yhteistyökumppania. Edustajisto noudattaa ympäristöluvan ja ampumarataluvan lisäksi Toramon yhteistyösopimusta ja ampumaratalupaviranomaisen tarkastamia Toramon ampumaradan sääntöjä.

Ampumaradan säännöissä on tärkeimmät radan ylläpitoon ja radan käyttöön liittyvät ohjeet ja määräykset. Toramon ampumaradan säännöt ovat nähtävillä Toramon pääilmoitustaululla. Lisäksi jokaisella itsenäisellä rataosiolla on oma tarkempi järjestyssääntönsä.

Toramon käyttäjien tulee kirjautua sisään pääilmoitustaulun takaseinässä olevaan kävijävihkoon. Vihkoa säilytetään ilmoitustaulun takaseinässä olevassa vihreässä postilaatikossa. Radalle tulo ja poistuminen on kirjattava paitsi ympäristöluvan velvoitteiden täyttämiseksi, myös muiden radan käyttäjien informoimiseksi. Ilmoitustaulun varoituslippu tai varoitusvalo on oltava käytössä, jos radalla on ampuja. Varomerkkejä ei saa poistaa, jos radalla on ampujia.

Vaikka kuljet omilla avaimilla, nimi ja aikaleimat vihkoon. Toramon ylläpito on joukkuepeliä, ja sujuu hyvin, kun ohjeita noudatetaan. Säännöt voit lukea alta.

Toramon radat

Radan nimi/tunnusAmpuma-paikkojaAmpuma-etäisyysSallitut
ammunnat
Maalilaitteet
Pistoolirata 25 m
uusi pistoolirata, rata A
3025 mpistooliammunnat lyijyluoti, ei magnum- patruunoita, max .38kääntyvät maalilaitteet
Pistoolirata 25 m
vanha pistoolirata, rata B
3025mpistooliammunnat vaippaluodit ja magnum- patruunat sallittukääntyvät maalilaitteet
Hirvirata 75 m
rata C
1 (1 ampuja, 1 valmist)75 mkiväärikaliiperiaseetliikemaalirata
Luodikkorata 150 m rata D20150 mkiväärikaliiperiaseetkiinteä taulukehys
Pienoiskiväärirata 50 m rata E3050 mlyijyluoti 22 kalnauhataulut (pienkiv) taulukehys (vapaapist, pk)
Ampumahiihtorata 50 m2550 mlyijyluoti 22 kal, ampumahiihdon säännötampumahiihtotaulut, kohdistustaulu vain taustapenkkaa vasten
Jousiammuntakenttä ja maastoratajousiaseet

Haulikkoammunta on kielletty koko Toramon rata-alueella.
Kaikissa ammunnoissa on maalin oltava maalilaitteissa taustapenkkaa vasten. Maaleja ei saa asettaa välille millään radalla. Väliltä ampuminen on sallittu vain vanhalla pistooliradalla (rata B) ja luodikkoradalla (rata D)
Ammunnoissa maalit on asetettava kehyksiin niin, että taululaitteisto ei vaurioidu.

Toramon rata-alueen kartta

%d bloggaajaa tykkää tästä: