Olen tässä kolmisen viikkoa takkuillut ilmapistoolin kanssa. Varsinkin viimeisen viikon ajan. On tuntunut, ettei oikein mitenkään meinaa saada hyvää tekemistä jatkumaan paria-kolmea laukausta enempää. Sitten tulee aina raju nykäisy ja osuma välillä minne sattuu toki hyviäkin sarjoja mahtuu väliin, ettei se koko ajan ole huonosti mennyt.

Eilen sitten sain tarpeeksi analysoitua tekemistä ja syy löytyi liipaisusta. Siitä oli tullut nykivää ja sitä tilannetta pahensi se, että etuveto oli lyhyt, melkein olematon ja siinä oli vähän vastusta. Suurempi vastus oli selkeästi liipaisukynnykseltä yli mentäessä ja se mielestäni aiheutti sen, että liipaisu oli ”tärähtävää”. Jännä homma, kun aiemmin se on tuntunut ihan hyvältä ja kohtuudella on osunutkin. Toki, siinä on aina ollut se, että se on ollut pirun herkkä isoille virheille ja mielestäni siksi se on välillä takkuillut kovasti kun on lähtenyt yliyrittämään.

Aiemmin kun vaihdoin Lottes Putterin liipaisimen, niin säätöjä täytyi muuttaa, eli vastuksia nostaa sekä etuvedolle että kynnykselle, koska liipaisin on pidempi ja jäi muuten liian kevyeksi, eli alle 500g. Lottes Putter on tosiaan normaalia Morinin liipaisinta pidempi ja pyöreämpi. Olen tässä kieltämättä useamman kerran halunnut jo vaihtaa takaisin Morinin omaan liipaisimeen, mutta on nyt ainakin annettu mahdollisuus Putterille.

Tänään vaihdoin Morinin oman liipaisimen paikoilleen ja säädin painot etuvedolle ja kynnykselle niin, että etuvedolla on suurempi rooli ja kynnykseltä menee nyt kevyesti yli. Etuvedon mittaa myös pidensin aavistuksen ja täytyy sanoa, että nyt TOIMII! alkoi kyllä kulkemaan mukavasti, alla on ensimmäinen sarja heti vaihdon jälkeen…

Liipaisimen vaihdon jälkeen ja tuon ns. ”Koesarjan” jälkeen ammuin vielä 60LS putkeen. Kyllä tekeminen muuttui paljon helpommaksi ja kympit oli varmempia. 5 isompaa virhettä tuli tehtyä, jotka kaikki olivat kaseja. Näistä ja muista virheistä huolimatta tuli 571. huomiotavaa oli se, että 40LS kohdalla desimaalit oli yli 400 ja se on hyvä. 20LS kohdalla ne oli peräti 203,3 💪🏻Kieltämättä loppua kohden jo väsy meinas painaa, eikä jaksanut keskittyä. Olihan minulla pohjilla jo 60 laukausta (räpellystä) ennen kuin kokeilin putkeen täräyttää 60 laakia.

Nyt on jälleen hyvä fiilis ja tuntuma aseeseen on hyvä. Siinä on Lottesin kanssa aina ollut sitä tietynlaista ”epävarmuutta” ja raskasta ampua. Katsotaanpa nyt taas, että miten lähtee rullaamaan.

Työ- tai muut porukat

AMMUNTAA KOKEILEMAAN

Haluatko tuoda ryhmäsi kokeilemaan ammuntaa?Annamme mahdollisuuden tulla ohjatusti kokeilemaan ammuntaa ilma- tai ruutiaseilla. Ota yhteyttä ja sovi aika!