Morjesta pöytään, nyt on kisat käytynä ja kotiakin oli jotain tuomisia. SM peruskisa hiukan takkuili ja tuntui, että liipaisinta ei saa toimimaan ja tuli peräti 8 nykäisyä / ravistusta ja kaseja sateli. Muutoin oli aivan hyvää tekemistä, mutta tulokseksi jäi vaatimaton 560. Sillä jäätiin peruskisan viidenneksi. Tämä SM oli poikkeuksellinen, sillä siinä ratkaistiin mitalit peruskisan perusteella, vaikka SM finaalit ammuttiin vielä lisäksi. OMASin Joni Virkkula ampui hienosti itsensä hopealle tuloksella 564!

Itse SM finaali oli sitten omaa juhlaa! Tämä oli itse asiassa ensimmäinen varsinainen kilpailufinaali, jonka olen ampunut ja jännitys oli melkoinen. Onnistuin kuitenkn pääsemään jännityksessä ns. aallonharjalle ja pystyin hallitsemaan sen. Tästä iso kiitos mentaalivalmentajalleni, jonka neuvot olivat aivan timanttia!! Tiukka voitto hopealle tulleesta Joni Virkkulasta ja se maistui!

SM-finaalin voitto!

Vaikka SM-mitalia ei tullut, niin jollain tasolla pidän itseäni moraalisena mestarina, kun säännöt muutettiin juuri tähän SM:iin, eikä menty normaaleilla säännöillä, jossa finaalissa ratkaistaan mitalit.

Lauantaina EM-näytön peruskisassa tuli pienoinen parannus, mutta juurikin liipaisuvirheitä kovasti. Tulos 562. Liipaisua pitää saada helpommaksi, tällä tavalla tekeminen on vaikeaa ja virheet korostuu.. tulin EM-näytön peruskisan kolmanneksi. Toista kertaa podiumille siis!

3. sija EM-näyttökisassa

Grand Prix of Leppä startattiin lauantaina iltapäivällä. Kisahan on tunnettu siitä, että siinä mitataan ampujan paineensietokykyä reilusti normaalia enemmän. Tästä pitää huolen Lepän Marko, joka toimii isäntänä ja roustaa samalla kilpailijoita, kun he yrittävät paineen alla ampua toista ampujaa vastaan. Kisassa tosiaan arvotaan vastustaja kaikista pistooliampujista sukupuoleen katsomatta. Ensimmäisellä kierroksella vastaan tuli Viron Kristiina Kiisk. Tämä alkukierros ammuttiin 10 laukausta 14 minuutin aikana ja voittajat etenivät jatkoon. En muista lukemia, mutta n. 3 pisteen erolla menin jatkoon. GP jatkui seuraavana päivänä.

Sunnuntai-aamuna suoritettiin arvonta, jossa nostettiin kolme ampujaa takaisin kisaan tippuneiden joukosta. Arvottiin myös seuraavan kierroksen vastustaja ja kohdalleni osui Jarmo Salo. Seuraava GP matsi ammuttiin 10 laukauksen kisana, laukaus kerrallaan ja tilanne käytiin läpi koko ajan ja siinä sai roustaamisesta ampuja osansa koko ajan. Makea voitto ja etenin semifinaaleihin, jossa arpa toi vastaan Joni Virkkulan. Virkkula tuli jo aiemmin SM-hopealle, mutta voitin hänet jo aiemmin SM-finaalissa niukasti. Jälleen voitto ja tie vei GP:n finaaliin, jossa voittajalle on luvassa 400€ rahnaa. Loppuottelussa vastassa oli Viron Raul Erk, joka mm. pudotti Kaj Jahnssonin jatkosta. Kova luu oli siis vastassa. Kisa lähti Viron miehen viedessä ensimmäisen kolmen laukauksen jälkeen ja sitten kelkka kääntyi minulle ja pidin johtoaseman aina loppuun saakka! Makea voitto Viron miehestä ja 400€ plakkariin!!

GP-kultamitalikamppailu käynnissä

Voittajan on mukava tuulettaa ja napata 400€ rahapalkinto!

Kaiken kaikkiaan olen todella tyytyväinen onnistumisiini, ehkä koko komeuden olisi kruunannut SM-mitali, mutta se jääköön seuraavaan SM-kisaan.

Mahtava reissu, jossa samassa autokunnassa matkasi OMASin Joni Virkkula ja Teemu Kumpulainen. Teemukin ylitti itsensä kisoissa ja ampui henkilökohtaisen peruskilpailun ennätyksensä, mahtava suoritus kovan luokan kisoissa! Täytyy sen verran todeta, että kyllä nämät kisat olivat pohjoisen juhlaa! Joka podiumilla oli joko Joni tai minä tai sitten siellä oltiin kahdestaan!

Suunniteltiin reissu myös Viroon Elva Open Air- turnaukseen, joka käydään Tartossa tammikuun lopussa. Tällä köörillä on mukava lähteä reissuun ja sitä siis innolla odotellaan!