Terve taas,
Menihän siinä kuukauden päivät, että innostuin kirjoittelemaan lisää. Voisihan sitä tietenkin useamminkin kirjoitella, mutta tässä ei nyt sinänsä ole sen kummempia tapahtumia ollut ja olen melko vähän treenannutkin työkiireiden vuoksi.

Ostin tosiaan keväällä uuden Morini CM200EI Titanium- mallin ja tietenkin senkin kahvan työstämisessä on ollut oma hommansa. Nyt kahva on mielestäni todella hyvä, onhan noita tullut tehtyä aika monta jo…

Ostin vastikään Lottes Putterin liipaisimen ja sain sen postista reilu viikko sitten. Olen käynyt sitä testaamassa pari kertaa nyt, eilen viimeksi. Se etu minkä mielestäni Lottesin liipaisimesta saa, on se, että liipaisin on suora, mutta kuitenkin pyöreähkö liipaisupinnaltaan. Siinä on myös selkeät pitouurteet. Liipaisin on myös hiukan pidempi kuin esim. Morinin vakioliipaisin.

Ainakin minulle sormi tulee luonnollisesti hiukan alemmas liipaisimelle, kuin mitä Morinin ”kaarre” liipaisimessa antaa tulla. Vakioliipaisimessa mielestäni paineen tuotto jää vähän liiaksi liipaisimen kärkeen verrattuna Lottesiin, jolla paine on tasaisemmin koko sormen pehmytosalla, joka koskee liipaisimeen. En todellakaan moiti Morinin liipaisinta, se on mielestäni parempi kuin Steyrissä tai varsinkin Waltherissa. Steyrissä minulla olikin Lottes aikanaan paikallaan ja oli hyvä.
Morinin sähkölaukaisukoneisto on puolestaan aivan omaa luokkaansa vrt. kenenkään kilpailijan.

Morini alkaa mielestäni olla iskukunnossa ja eilen jo kohtuudella alkoi osumaankin. Toki reilusti paremmin meni kuukausi sitten. Eilen ei ollut mitään ihmeellistä, ajatus harhaili ja focus ei ollut 100% matkassa, tasapaino ei myöskään ollut iskussa. Hyviäkin sarjoja olisi voinut tulla, mutta sitten aina se yksi herpaantuminen tuotti heikkoa tulosta.

Noh, 561 kuitenkin, kun otin omassa päässä vähän kisamaisemman treenin, että näkee, aiheuttaako uusi liipaisin laukaisuvirheitä. Mielestäni pienen paineen alla on välillä hyvä treenata, niin saa niitä virheitä esille mitä kisoissakin on tullut ja pystyy käsittelemään niitä ja miettimään ratkaisuja.
Eilen ehkä isoin ongelma oli tasapainon hakeminen, ei meinannut löytyä hyvää, tasapainoista asentoa millään. Jos asento tuntui hyvältä, kun ase oli vielä pöydällä, niin se muuttui huonoksi kun käsi oli suorana. Ennen ei niin selkeää huojuntaa ole mielestäni kyllä ollut. Tuli välillä ihan semmoisia selkeitä lihaksen lisäaktivointeja reidessä ja koko äijä horjahteli. Tuohon tasapainotteluun täytyy keskittää enemmän ajatuksia jatkossa. Hankala se on ampua huojuvasta tornista!

Sehän olis tosiaan kesä ja ruutilajit kutsuisi. Lomakin alkaa viikon sisällä.
Se on mukavaa hommaa nämä ruutilajit, kunhan ei vaan itikat kovin pääse valloilleen nimim. Thermacell hukassa.  Olen tuossa pohtinut, että saatan kesän aikana enemmänkin keskittyä vapaapistooliin kuin 25m pistooliin ja aion käydä SM:ssäkin.
Olisi mukava saada ensimmäinen henkilökohtainen SM-mitali vaparista. 25m pistoolissa taso on sen verran kaukana, että erinomaisenakaan päivänä mitalista ei kannata haaveilla. Joukkueena vaparin hopea löytyykin kaapista jo.
Tarkoitus on tällä viikolla kaivaa vapari ja ampua ensilaukaukset Tozilla… eikun hei, ammuinhan minä sillä Mikkelissä jonkun kymmenen laukausta, kun kävin vierailulla MJ-leirillä. Se olikin aivan mukava kokemus leirinä sinänsä.

No niin, sitäpä tulikin kohtuullisesti ajatuksia puettua sanoiksi ja saatanpa jo viikon jälkeen kirjoitella lisää, kun vaparia käyn hiukan työntelemässä.

T: Jani

Työ- tai muut porukat

AMMUNTAA KOKEILEMAAN

Haluatko tuoda ryhmäsi kokeilemaan ammuntaa?Annamme mahdollisuuden tulla ohjatusti kokeilemaan ammuntaa ilma- tai ruutiaseilla. Ota yhteyttä ja sovi aika!