Tuli osallistuttua tällaiseen pistoletraining.de- online-kisaan, johon voi osallistua ympäri maailman ampujia. Jännä homma, että vaikka on kyseessä vain online-kisa, niin silti siihen sai kisan tuntua mukaan. Mukava pieni jännitys siinä kiiri, kun nauhataululaitetta virittelin kuntoon. Meillä on Siuksen vehkeet vielä ulkoradoilla, niin täytyi tyytyä pahviseen tauluun.

Pieni alkulämmittely, tasapainoa yhdellä jalalla ja sitten jalat yhdessä. Tuntui kuin olisi ollut tosi huono tasapaino. No ei siinä mitään, koelaukaisut tauluun ja tuntui olevan aika lailla hyvin keskellä osumat ja yllättävän vakaa pito. Verrattuna eiliseen treeniin niin aivan huippupito tänään.

Sitten tsekkaus kellosta 11.42 ja kisan startti. Pito tuntui aivan hyvältä alusta asti ja oli mukava liipaista vakaaseen ja täydelliseen tähtäinkuvaan. 10 ekaa ammuttu ja taululle katsomaan (ei ole käytössä tule luo- tauluja) tulos 98. Sehän tuntuu osuvan. Olinkin näkevinäni keskellä reiän muodostumista.

Seuraava sarja alkoikin sitten samaan tyyliin, mutta jotenkin jälkipito pääsi jäämään lyhyeksi, niin tuli yksi kasi.. Toisen sarjan tulokseksi vaatimaton 93. Täytyi ottaa hiukan pidempi tauko istualleen ja miettiä mitä hyvää oli ensimmäisessä sarjassa.

Sitten jatkoin harjoitussuunnitelman mukaisesti jälkipitoon keskittymistä. Tuntui välillä kesken kilpailun, että tuli huonokin lähtö luodille, mutta ilmeisesti hyvän jälkipidon vuoksi osumat pysyi vähintään reilusti ysissä. Seuraava taulu siis 96.

Loput taulut kävin vain katsomassa, että millainen nippu ja kelasin äkkiä ylös, etten laske tuloksia tauluista. kyllä se tietenkin havaintona alkoi olemaan mielessä, että taitaa tulla hyvä tulos. 50. Laukauksen pystyin vielä ampumaan melko normaalisti, mutta sitten alkoi tosissaan puntti ns. ”tutista”. Kyllä siinä viimeisen sarjan aikana tuli otettua aika monesti ase alas. Sen verran epäilytti tähtäinkuva ja kyky liipaista puristavasti. Kahden viimeisen laukaukseen käytin 5 nostoa. Sitten taululle katsomaan ja laskemaan tulos. 97! Hemmetti, tästähän taisi tulla kova tulos! Kello oli 13.03. Äkkiä taulunauha irti ja laskemaan. Sitten muistin, kun nauha oli kädessä, että pitää vielä kaksi ylimääräistä laukausta myös ampua, jonkun varmistuksen tms. vuoksi ja ne kävin ampumassa.

Niput näyttivät hyviltä ja tulokseksi tuli 578! Huh huh! Oma ennätys, vaikka ei tietenkään voi samaksi asiaksi sanoa, kuin viralliset kilpailut. Toki jokainen on tässäkin samalla viivalla. Olipa kyllä hyvä suoritus ja jäi hyvä mieli. Jälkipitokin toimi hyvin lähes jokaisessa laukauksessa. Käytin TargetScan- applikaatiota, jolla sain taulut koostettua digitaaliseen muotoon.

Tästä on mukava jatkaa syksyä ja talvea kohti ja toivon mukaan kisoja saataisiin pidettyä. Seuraaviin kirjoittelemisiin!

Työ- tai muut porukat

AMMUNTAA KOKEILEMAAN

Haluatko tuoda ryhmäsi kokeilemaan ammuntaa?Annamme mahdollisuuden tulla ohjatusti kokeilemaan ammuntaa ilma- tai ruutiaseilla. Ota yhteyttä ja sovi aika!